dijous, 20 de març del 2014

Experimentació

La setmana passada a classe vàrem parla sobre que era l’experimentació i com s’hauria de portar a terme en una classe.

Doncs per poder entendre ven be de que es tractar fer una experimentació va venir un antic alumne de l’acadèmia a fer una xerrada i també vàrem fer una experimentació a classe amb taronges i xocolata.
En el cas de la taronja el que vam fer es portar tapers, exprimidors, taronges i algun tub de plàstic un cop reunit tot el material ens vàrem dividir en dos grups.

Cada grup va prepara amb el seu material com realitzaria l’experimentació en una classe d’infantil. En el meu grup el que vam fer es: Deixar una taronja sencera, pelar una taronja, tallar una taronja per la meitat, una altra en quatre trossos i per últim exprimir una taronja deixant la seva polpà.
En el cas de la xocolata vam agafar un bol i vam forra una paret de la classe amb paper on amb les mans vam poder tocar-la i plasmar-la en el paper.

El fet d’experimentar trobo que és algo bàsic per l’infant ja que ell pot, descobrir, manipular, tastar, classificar, diferenciar, reconèixer i fins i tot crear dubtes.


Quan volem fer una experimentació a la classe em de tenir present que no em de marcar una hora en concret ja que deixem a l’infant a mitges, la classe ha d’estar preparada per l’experimentació que es vol portar a terme quan l’infant entri per la porta. Ompli la classe amb el material necessari per poder fer l’experimentació ja que els infants necessiten espai segons en quines experimentació  perquè tots puguin participar-hi de la mateixa manera i per últim deixar materials ja siguin tubs de plàstic i altres materials similars per complementar l’experimentació.






Color Game

Color game és una activitat que e troba a la pagina edu365.

Aquesta activitat consisteix en classificar diferents elements de color vermell, taronja, groc, verd i blau en cada casella on si troben per separat aquests colors. L’infant tant sols el que haurà de fer es fer un clic sobre l’element que vulgui  i arrastra lo en la casella del mateix color del element seleccionat.
Aquesta activitat està relacionada en la
logico matemàtica ja que l'infant el que fa es classificar els colors. I això li permet a l’infant reconèixer i diferenciar els diferents tipus de colors que s’hi troben.




Logico-matemàtica

Els mecanismes necessaris per facilitar el procés logico-matemàtics trobem:
  • Manipulació: És la manera que tenen de conèixer el món que l'envolta. Ja que agafen objectes, els palpa i se'ls posa a la boca i repeteix accions que li proporciona plaer.
  • Imitació: L’ Infant reprodueix allò que ha vist passa de conductes motores a conceptes simbòlics.
  • Classificació: Permet organitzar la realitat. Permet ordenar els objectes segons les seves semblances i diferenciar-los i reconèixer-los.
  • Representació: Aproxima l' infants a la diferencia  i la coordinació entre el significat i significant

Aproximació a conceptes logico-matemàtics
1.      Qualitat: Són característiques que tenen els objectes amb la finalitat de que els infants els identifiqui-hi d'activitats que es poden portar a terme els joc heurístic i la panera de tresors.
2.     Quantitat: Es treballa a partir de l'observació i manipulació. I aquí o trobem el nombre i mesura
3.     Espai: Les nocions espacials d'orientació, situació i distància les relacionarem amb l'esquema corporal. Com ara Dalt/Sota Davant/Darrera

4.     Temps: S’aprèn a partir de les rutines i les activitats quotidianes amb l'ajuda de la persona adulta va verbalitzant els diferents moments. Ara/Després.